zasponsoruj

POPŻ

POPŻ Podprogram 2021 PLUS

  • HARMONOGRAM – MONITORING  W  OPL
     PROGRAM OPERACYJNY POMOC ŻYWNIOŚCIOWA 2014-2020 - PODPROGRAM POPŻ 2021 Plus

     

    LP.

    Data 

    monitoringu  

    (po ustaleniu z organizacją)

    Organizacja realizująca Podprogram 2021 Plus - (OPL)

    Zakres monitoringu

    1

     

    Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie  w Opolu 

    ul. Armii Krajowej 36, 

    45-071 Opole, 

    tel.  77 400 59 51

    1)    Realizacja dystrybucji artykułów spożywczych, w obszarze administrowania i magazynowania (ATM)

    2)    Działania w ramach środków towarzyszących (DT) 

    2.

     

    Ośrodek Pomocy Społecznej w Białej ul. Prudnicka 29

     48-210 Biała,

     tel. 77 438 08 04 

    1)    Realizacja dystrybucji artykułów spożywczych, w obszarze administrowania i magazynowania (ATM)

    2)    Działania w ramach środków towarzyszących (DT) 

    3.

     

    Ośrodek Pomocy Społecznej w Lubrzy ul. Wolności 73     

     48-231 Lubrza,

     tel.  77 407 46 75

    1)    Realizacja dystrybucji artykułów spożywczych, w obszarze administrowania i magazynowania (ATM)

    2)    Działania w ramach środków towarzyszących (DT)

    4.

     

    Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Polskiej Cerekwi 

    ul. Raciborska 4, 

    47-260 Polska Cerekiew, 

    tel. 77 487 65 27

    1)    Realizacja dystrybucji artykułów spożywczych, w obszarze administrowania i magazynowania (ATM)

    2)    Działania w ramach środków towarzyszących (DT

    5.

     

    Gmina Prószków , ul Opolska 17 , 

    46-060 Prószków, 

    tel. 77 464 30 53

    1)    Realizacja dystrybucji artykułów spożywczych, w obszarze administrowania i magazynowania (ATM)

    2)    Działania w ramach środków towarzyszących (DT

    6.

     

    Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Komprachcicach, 

    ul. ks.B.Bilińskiego2, 

    46-070 Komprachcice,  

    tel. 77 464 73 05

    1)    Realizacja dystrybucji artykułów spożywczych, w obszarze administrowania i magazynowania (ATM)

    2)    Działania w ramach środków towarzyszących (DT

    7.

     

    Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Łubnianach,

    ul. Opolska 53a,

    46-024 Łubniany, 

    tel. 797 250 953 

    1)    Realizacja dystrybucji artykułów spożywczych, w obszarze administrowania i magazynowania (ATM)

    2)    Działania w ramach środków towarzyszących (DT

    PROGRAM OPERACYJNY POMOC ŻYWNOŚCIOWA 2014-2020 

    JEST WSPÓŁFINANSOWANY  Z EUROPEJSKIEGO FUNDUSZU POMOCY NAJBARDZIEJ POTRZEBUJĄCYM 

    PODROGRAM 2021 Plus

    CELEM PROGRAMU jest zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie luty 2023  – sierpień 2022,  a jej celami szczegółowymi są:

      1. organizacja i koordynacja sieci dystrybucji pomocy żywnościowej składającej się z organizacji partnerskich lokalnych, zwanych dalej OPL, zgodnie z zasadami POPŻ,
      2. racjonalne zagospodarowanie artykułów spożywczych otrzymanych z OPO oraz z innych źródeł, na potrzeby udzielania pomocy żywnościowej osobom najbardziej potrzebującym,
      3. przekazanie artykułów spożywczych osobom zakwalifikowanym do otrzymania pomocy żywnościowej zgodnie z zasadami POPŻ,
      4. prowadzenie działań w ramach środków towarzyszących wśród osób najbardziej potrzebujących zakwalifikowanych do objęcia pomocą żywnościową, mających na celu włączenie społeczne.

     

    OKRES DYSTRYBUCJI ŻYWNOŚCI:  luty 2023 – sierpień 2023

    Pomoc żywnościowa dystrybuowana jest przez Banki Żywności w Opolu  do Organizacji Partnerskiej Lokalnej [OPL] na terenie województwa opolskiego, która przekazuje żywność bezpośrednio do osób potrzebujących. 

     

    KRYTERIA KWALIFIKOWALNOŚCI I SPOSÓB KWALIFIKACJI:

    1. Pomoc w ramach POPŻ kierowana jest do tych osób i rodzin, które z powodu niskich dochodów nie mogą zapewnić sobie/rodzinie odpowiednich produktów żywnościowych (posiłków) i dlatego też trafiać będzie do ograniczonej liczby osób znajdujących się w najtrudniejszej sytuacji życiowej (określonej przesłankami z art. 7 ustawy o pomocy społecznej oraz poziomem dochodów odniesionych do procentowej wartości odpowiedniego kryterium dochodowego określonego w tej ustawie - których dochód nie przekracza 220% kryterium dochodowego uprawniającego do skorzystania z pomocy społecznej, tj. 1707,20 PLN dla osoby samotnie gospodarującej i 1320,00 PLN
      dla osoby w rodzinie
      , stanowiąc systematyczne wsparcie. Pomoc udzielana będzie w postaci artykułów spożywczych lub posiłków, które będą przekazywane osobom najbardziej potrzebującym bezpłatnie.
    2. Sposób kwalifikacji:
    • OPS będą wydawać osobom potrzebującym skierowania do otrzymania pomocy żywnościowej  lub przekazywać OPL listy osób zakwalifikowanych do pomocy  z POPŻ, pod warunkiem uzyskania zgody tych osób;
    • OPL mogą w swoich siedzibach przyjmować oświadczenia od osób kwalifikujących się do przyznania pomocy żywnościowej [załącznik nr 5 do wytycznych]. Oświadczenia wraz z wypełnionym skierowaniem  przekazywane będą do OPS, , który potwierdza do kwalifikowalność do przyznania pomocy;
    • OPL mogą samodzielnie kwalifikować wyłącznie osoby bezdomne do udziału  w POPŻ na podstawie podpisanego oświadczenia  [załącznik nr 6 do wytycznych].

     ZASADY PRZEKAZYWANIA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH:

    Pomoc żywnościowa jest przekazywana osobom najbardziej potrzebującym za pośrednictwem Organizacji Partnerskich Lokalnych jako zestaw artykułów spożywczych w formie paczek żywnościowych lub posiłków. 

    1. Zestaw roczny artykułów spożywczych obejmuje artykuły spożywcze w łącznej ilości ok. 9,2 kg w tym:

    NAZWA ARTYKUŁU

    ILOŚĆ SZTUK NA OSOBĘ

    OPAKOWANIE JEDNOSTKOWE (KG/L)

    ILOŚĆ KG

    NA OSOBĘ

    CUKIER BIAŁY 

    2

    1

    2,00

    MAKARON JAJECZNY  

    4

    0,5

    2,00

    MLEKO UHT 

    2

    1

    2,00

    OLEJ RZEPAKOWY 

    2

    1

    2,00

    POWIDŁA ŚLIWKOWE 

    1

    0,3

    0,3

    SZYNKA WIEPRZOWA 

    3

    0,3

    0,9

    1. Paczka żywnościowa  to minimum kilka artykułów spożywczych [co najmniej 3]  z różnych grup towarowych  wydawanych jednorazowo. Uznaje się za dopuszczalne aby organizacje jednorazowo wydawały artykuły żywnościowe bez ograniczeń co do minimalnej liczby produktów w pojedynczym wydaniu. Zestaw artykułów spożywczych na Podprogram 2021 Plus określony jest dla jednego odbiorcy końcowego, zarówno dla osoby samotnie gospodarującej jak i dla osoby w rodzinie. Pomoc żywnościowa w formie paczek żywnościowych powinna być wydawana osobom najbardziej potrzebującym równomiernie w trakcie całego okresu dystrybucji w Podprogramie 2021 Plus.
    2. Posiłek  to każdy posiłek przygotowany w OPL, np. jadłodajnie, schroniska dla osób bezdomnych] do tego przeznaczone: śniadanie, II śniadanie, obiad – w szczególności  gorący posiłek, podwieczorek, kolacja]. posiłki do spożycia na miejscu są przygotowywane i wydawane w placówkach posiadających zaplecze kuchenne (m.in. w schroniskach dla bezdomnych, jadłodajniach, noclegowniach) z wyłączeniem świadczenia usług firm zewnętrznych (np. catering).
    3. W przypadku gdy liczba osób uprawnionych do pomocy żywnościowej zgłaszających się w trakcie realizacji Podprogramu 2021 Plus jest większa niż do danej OPR/OPL będzie większa niż planowana, Instytucja Zarządzająca dopuszcza zmniejszenie zestawu rocznego dla 1 osoby, nie więcej jednakże niż do 80% jego całkowitej ilości (tj. do ok. 7,36 KG). W zestawie należy w miarę możliwości uwzględnić produkty ze wszystkich 6 grup artykułów spożywczych.
    4. W  uzasadnionych sytuacjach np. stan zdrowia lub indywidualne potrzeby żywnościowe  można zmienić artykuł spożywczy na inny w odpowiedniej proporcji  lub zwiększyć liczbę opakowań.
    5. W przypadku rodzin z dziećmi dopuszcza się zwiększenie liczby opakowań artykułów spożywczych do potrzeb rodzin.
    6. Żywność jest wydawana osobom potrzebującym  w ramach POPŻ nieodpłatnie.

    SKŁADANIE SKARG PRZEZ OSOBY NAJBARDZIEJ POTRZEBUJĄCE:

    Każda osoba potrzebująca ma prawo złożenia skargi dotyczącej sposobu dystrybucji  żywność do lokalnego Banku Żywności, następnie do  Federacji Polskich Banków Żywności z siedzibą w Warszawie albo do Instytucji Zarządzającej - Ministra Rodziny i Polityki Społecznej. 

    DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE:

    Działania realizowane przez Bank Żywności na rzecz podopiecznych OPL, przy współpracy z OPL i OPS:

    • warsztaty kulinarne; 
    • warsztaty edukacji ekonomicznej;
    • warsztaty dietetyczne;
    • warsztaty niemarnowania żywności,
    • inne działania o charakterze indywidualnym i zbiorowym charakterze akcyjnym lub cyklicznym, mające na celu włączenie społeczne najbardziej potrzebujących

    Działania towarzyszące mogą odbywać się w formie stacjonarnej lub zdalnej: on-line, telefonicznej, wydawniczej. 

    Działania realizowane są w siedzibie organizacji biorącej udział w Podprogramie lub w miejscu wyznaczonym przez organizację na rzecz podopiecznych, którzy zostali zakwalifikowani do otrzymania pomocy żywnościowej, w pobliżu ich miejsca zamieszkania. Terminy oraz miejsca realizacji warsztatów znajdują się na stronach internetowych Banków Żywności.

    Działania realizowane przez Organizacje Partnerskie Lokalne na rzecz podopiecznych to:

    • włączenie osób doświadczających deprywacji materialnej w funkcjonowanie społeczności lokalnych, np.: zajęcia aktywizujące i wspólne inicjatywy na rzecz społeczności lokalnej, zmierzające do wyjścia z ubóstwa;
    • grupy wsparcia dla różnych kategorii osób w trudnej sytuacji (np. osoby starsze, matki z dziećmi, osoby samotne);
    • pomoc towarzysząca niezbędna do zaspokajania podstawowych potrzeb życiowych – osób korzystających z pomocy żywnościowej (z wyłączeniem pomocy rzeczowej);
    • pomoc w utrzymaniu higieny osobistej osobom bezdomnym;
    • wsparcie psychologiczne/terapeutyczne osób zagrożonych wykluczeniem społecznym.

    Do udziału w działaniach towarzyszących ma prawo każda osobaktóra otrzymała skierowanie z OPS  do odbioru wsparcia żywnościowego w ramach POPŻ – ale nie znaczy to, że każda osoba musi z nich skorzystać. Konieczna jest współpraca z OPS w zakresie rzeczywistych potrzeb objęcia wsparciem działaniami osób, które korzystają z POPŻ. Działania nie mogą się pokrywać z działaniami prowadzonymi w ramach innych funduszy unijnych (EFS i PROW) w danym województwie, ale muszą być z nimi komplementarne.

     

    Źródło: https://www.gov.pl/web/rodzina/podprogram-2021-plus 

    Lista OPL z dnia ….

    Lp.

    Nazwa OPL

    Nazwy gmin, które wspiera OPL

    Nr telefonu kontaktowy

    e-mail

    www

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Harmonogram działań towarzyszących

    Rodzaj DT

    forma

    temat

    Miejsce realizacji lub link

    Data i godzina

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Bank Żywności w Opolu informuje, że:
    zgodnie z Wytycznymi Instytucji Zarządzającej MRiPS dla Instytucji Pośredniczącej i beneficjentów dotyczące działań realizowanych w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 współfinansowanych  z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym w Podprogramie 2021 z 11 maja 2021 zmienionych w dniu 13 grudnia 2021; w dniu 25 stycznia 2022r.; w dniu 11 sierpnia 2022 r. i w dniu 21 października 2022 r. zwanych dalej Wytycznymi
    PP 2021 określony został termin rozpoczęcia realizacji Podprogramu 2021 Plus.

    Okres realizacji dostaw artykułów spożywczych w ramach Podprogramu 2021 Plus rozpoczyna się od lutego 2023 do lipca 2023 roku. 

    Zakładany okres realizacji dystrybucji artykułów spożywczych:

    od lutego 2023 do sierpnia 2023 roku.

    Termin rozpoczęcia dystrybucji poszczególnych artykułów spożywczych jest zgodny z terminem rozpoczęcia dostaw artykułów spożywczych, wskazanym odpowiednio w pkt 3 Wytycznych PP Plus, tj. od podpisania przez KOWR umów z organizacjami partnerskimi.

    W uzasadnionych przypadkach termin zakończenia dystrybucji może zostać odpowiednio skrócony lub wydłużony, co nie będzie wymagało zmiany Wytycznych, a wyłącznie pisemnej zgody Instytucji Zarządzającej  POPŻ.

    Zestaw 6 artykułów spożywczych w Podprogramie 2021 Plus określony jest dla jednego odbiorcy końcowego, zarówno dla osoby samotnie gospodarującej jak i dla osoby w rodzinie. 

  •                                       HARMONOGRAM WARSZTATÓW W RAMACH DZIAŁAŃ TOWARZYSZĄCYCH PROGRAM 

                                           OPERACYJNY POMOC ŻYWNIOŚCIOWA 2014-2020 PODPROGRAM POPŻ 2021 PLUS

     

    L.P

    DATA 

    GODZINA

    TYTUŁ WARSZTATU

    NAZWA ORGANIZACJI

    MIEJSCE WARSZTATÓW

    PROWADZACY

    1.

    15.06.2023

    10:00

    Kulinarne - letnie smaki, sezonowa letnia kuchnia wspierająca odporność

    Ośrodek Pomocy Społecznej 

     ul. Wolności 73     

     48-231 Lubrza 

    Ochotnicza Straż Pożarna   

    ul. Wolności 62 

    48-231 Lubrza 

    Weronika 

    Szumlak

    2.

    15.06.2023

    13:00

    Kulinarne - letnie smaki, sezonowa letnia kuchnia wspierająca odporność

    Ośrodek Pomocy Społecznej   

    ul. Prudnicka 29

    48-210 Biała

     

    Ośrodek Pomocy Społecznej 

    ul. Prudnicka 29

    48-210 Biała

    Weronika 

    Szumlak

    3.

    16.06.2023

    10:00

    Kulinarne - letnie smaki, sezonowa letnia kuchnia wspierająca odporność

    Ośrodek Pomocy Społecznej  49-120 Dąbrowa   

    ul. Powstańców Śl. 2

    Ośrodek Pomocy Społecznej KLUB SENIORA 

    w Dąbrowie 

    49-120 Dąbrowa    

    ul. Ks. Sztonyka 19A

    Weronika 

    Szumlak

    4.

    19.06.2023

    10:00

    Kulinarne - letnie smaki, sezonowa letnia kuchnia wspierająca odporność

    Ośrodek Pomocy Społecznej

    ul. Porcelanowa 8                   

    49-130  Tułowice

    Ośrodek Kultury 

    ul. Porcelanowa  1   

    49-130  Tułowice

    Weronika 

    Szumlak

    5.

    19.06.2023

    12:30

    Kulinarne - letnie smaki, sezonowa letnia kuchnia wspierająca odporność

    Towarzystwo Pomocy im. Św. Brata Alberta   

    Bielice 127      

    48-316  Łambinowice

    Koło Bielickie Towarzystwa Pomocy im. Św. Brata Alberta  Bielice 127                   48-316  Łambinowice

    Weronika 

    Szumlak

    6.

    20.06.2023

    12:00

    Kulinarne - letnie smaki, sezonowa letnia kuchnia wspierająca odporność

    Fundacja EXCALIBUR                              45-359 Opole                                       ul. Plebiscytowa 21/9

     

    Fundacja  EXCALIBUR  DOM KULTURY 

    ul. Rynek 4     

    46-310  Gorzów Śląski

    Weronika 

    Szumlak

    7.

    20.06.2023

    09:00

    Kulinarne - letnie smaki, sezonowa letnia kuchnia wspierająca odporność

    Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej 

    ul. Wojska Polskiego 12 

    46-325  Rudniki

    BIBLIOTEKA 

    ul.  Wojska Polskiego 12 

    46-325  Rudniki

    Weronika 

    Szumlak

    8.

    22.06.2023

    09:00

    Kulinarne - letnie smaki, sezonowa letnia kuchnia wspierająca odporność

    Krapkowickie Centrum Dobroczynności    

    ul. Fabryczna 7/1               47-300  Krapkowice

    Krapkowickie Centrum 

    Dobroczynności     

    ul.  Damrota 2              

    47-300  Krapkowice

    Weronika 

    Szumlak

    9.

    22.06.2023

    11:00

    Dietetyczne - sezonowe warzywa, owoce i zioła drogą do zdrowia i długowieczności

    Krapkowickie Centrum Dobroczynności     

    ul. Fabryczna 7/1               47-300  Krapkowice

    Krapkowickie Centrum Dobroczynności     

    ul. Damrota 2               

    47-300  Krapkowice

    Weronika 

    Szumlak

    10.

    23.06.2023

    10:00

    Kulinarne - letnie smaki, sezonowa letnia kuchnia wspierająca odporność

    Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej

    ul. Namysłowska 28      

    46-081  Dobrzeń Wielki

    DOM KULTURY 

    w Dobrzeniu  Wielkim 

    ul. Namysłowska 20      

    46-081  Dobrzeń Wielki

    Weronika 

    Szumlak

    11.

    27.06.2023

    10:00

    Kulinarne - letnie smaki, sezonowa letnia kuchnia wspierająca odporność

    Towarzystwo Kulturalno-Społeczne Romów 

    ul. Sosnowiecka  3/1       48-100  Głubczyce

    Towarzystwo Kulturalno-Społeczne Romów 

    ul. Sosnowiecka  3/1       

    48-100  Głubczyce

    Weronika 

    Szumlak

    12.

    29.06.2023

    10:00

    Kulinarne - letnie smaki, sezonowa letnia kuchnia wspierająca odporność

    Ośrodek Pomocy Społecznej

    ul. Wojska Polskiego 32a                 48-370 Paczków

    DOM KULTURY 

    ul. Wojska Polskiego 27    48-370 Paczków

    Weronika 

    Szumlak

    13.

    29.06.2023

    12:00

    Dietetyczne - sezonowe warzywa, owoce i zioła drogą do zdrowia i długowieczności

    Ośrodek Pomocy Społecznej

    ul. Wojska Polskiego 32a                 48-370 Paczków

    DOM KULTURY 

    ul. Wojska Polskiego 27    48-370 Paczków

    Weronika 

    Szumlak

    14.

    30.06.2023

    09:30

    Kulinarne - letnie smaki, sezonowa letnia kuchnia wspierająca odporność

    Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie 

    ul. Armii Krajowej 36                                       45-071  Opole

    Dom Dziennego Pobytu  "Złota Jesień" 

    ul. Hubala 4     

    45-267  Opole

    Weronika 

    Szumlak

    15.

    30.06.2023

    11:15

    Dietetyczne - sezonowe warzywa, owoce i zioła drogą do zdrowia i długowieczności

    Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie 

    ul. Armii Krajowej 36                                       45-071  Opole

    Dom Dziennego Pobytu  "Złota Jesień" 

    ul. Hubala 4       

    45-267  Opole

    Weronika 

    Szumlak

    16.

    27.06.2023

    12:30

    Dietetyczne - sezonowe warzywa, owoce i zioła drogą do zdrowia i długowieczności

    Ośrodek Pomocy Społecznej     

    Aleja Lipowa  6B   

    48-250  Głogówek

    Ośrodek Pomocy Społecznej   

    Aleja Lipowa  6B   

    48-250  Głogówek

    Weronika 

    Szumlak

    1.

    01.07.2023

    15:00  -17:00

    Ośrodek Pomocy Społecznej                   48-210  Biała  ul. Prudnicka 29

    48-210  Biała  -  RYNEK

    dietetyczne - sezonowe warzywa, owoce i zioła drogą do zdrowia

     i długowieczności

    Weronika

     Szumlak

    2.

    03.07.2023

    10:00

    Miejski Ośrodek Pomocy 

    Społecznej

     47-200 Kędzierzyn-Kożle ul. Reja 2a

    47-200 Kędzierzyn - Koźle   ul. Waryńskiego 1-3   mieszkania chronione

    kulinarne - letnie smaki, sezonowa letnia kuchnia wspierająca

     odporność

    Weronika

     Szumlak

    3.

    03.07.2023

    12:00

    Miejski Ośrodek Pomocy

    Społecznej

    47-200 Kędzierzyn-Kożle ul. Reja 2a

    47-200 Kędzierzyn - Koźle  ul. Waryńskiego 1-3  mieszkania chronione

    dietetyczne - sezonowe warzywa, owoce i zioła drogą do zdrowia

     i długowieczności

    Weronika

     Szumlak

    4.

    05.07.2023

    11:00

    Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej    47-364  Strzeleczki  - Rynek  4

    Gminny  Ośrodek

      Kultury         47-364  Strzeleczki - Rynek  4

    dietetyczne - sezonowe warzywa, owoce i zioła drogą do zdrowia

     i długowieczności

    Weronika

     Szumlak

    5.

    05.07.2023

    13:30

    Miejski Ośrodek Pomocy

     Społecznej

     46-060 Prószków ul. Opolska  17

    Ośrodek Kultury i Sportu                        46-060  Prószków

     ul. Daszyńskiego 6

    kulinarne - letnie smaki, sezonowa letnia kuchnia wspierająca

     odporność

    Weronika

     Szumlak

    6.

    10.07.2023

    12:00

    Chrześcijańska Służba 

    Charytatywna

     Oddział Opolski      Filia w Nysie   

        48-304 Nysa   ul. Mariacka 18

    Ośrodek Pomocy Społecznej    48-304 Nysa

     ul. Komisji

     Edukacji Narodowej 1a

    dietetyczne - sezonowe warzywa, owoce i zioła drogą do zdrowia            i długowieczności

    Weronika

     Szumlak

    7.

    10.07.2023

    14:00

    Miejsko Gminny Ośrodek Pomocy

     Społecznej 48-385 Otmuchów    

          ul. Sienkiewicza 4b

    DOM KULTURY 

     48-385 Otmuchów ul. Szkolna 2

    kulinarne - letnie smaki, sezonowa letnia kuchnia wspierająca 

    odporność

    Weronika

     Szumlak

    8.

    11.07.2023

    10:00

    Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej

     46-030 Murów   ul. Wolności 20/1

    Gminna Biblioteka                              46-030 Zagwiździe

     ul. Lipowa 11g

    kulinarne - letnie smaki, sezonowa letnia kuchnia wspierająca

     odporność

    Weronika

     Szumlak

    9.

    11.07.2023

    12:00

    Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej

     46-030 Murów  ul. Wolności 20/1

    ŚWIETLICA  46-030 Nowe Budkowice  ul.  Wiejska 36 

    dietetyczne - sezonowe warzywa, owoce i zioła drogą do zdrowia 

    i długowieczności

    Weronika

     Szumlak

    10.

    12.07.2023

    10:00

    Stowarzyszenie Ziemi Wołczyńskiej "DWA SERCA"                                                     46-250  Wołczyn   ul. Opolska 2

    Wołczyński  Ośrodek 

     Kultury

        46-250  Wołczyn

      ul. Opolska  2

    dietetyczne - sezonowe warzywa, owoce i zioła drogą do zdrowia

     i długowieczności

    Weronika

     Szumlak

    11.

    12.07.2023

    12:00

    Stowarzyszenie Ziemi Wołczyńskiej "DWA SERCA"                                                     46-250  Wołczyn   ul. Opolska 2

    Wołczyński  Ośrodek 

    Kultury 

      46-250  Wołczyn 

     ul. Opolska  2

    kulinarne - letnie smaki, sezonowa letnia kuchnia wspierająca

     odporność

    Weronika

     Szumlak

    12.

    13.07.2023

    10:00

    Gminny Ośrodek Pomocy 

    Społecznej

    46-112 Świerczów ul. Brzeska  15

    Gminny ośrodek Kultury 

       46-112  Świerczów 

     ul. Brzeska  17

    kulinarne - letnie smaki, sezonowa letnia kuchnia wspierająca 

    odporność

    Weronika

     Szumlak

    13.

    13.07.2023

    12:30

    Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej     46-113  Wilków  ul. Wrocławska  16

    Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej 

       46-113  Wilków 

     ul. Wrocławska  16

    kulinarne - letnie smaki, sezonowa letnia kuchnia wspierająca 

    odporność

    Weronika

     Szumlak

    14.

    18.07.2023

    10:00

    Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy

     Społecznej  47-110  Kolonowskie 

        ul. Księdza Czerwionki  39

    Ochotnicza Straż

    Pożarna

    47-110  Kolonowskie

    ul. Leśna 6b

    kulinarne - letnie smaki, sezonowa letnia kuchnia wspierająca 

    odporność

    Weronika

     Szumlak

    15.

    18.07.2023

    12:30

    Stowarzyszenie Rozwoju Wsi Bzinica Stara, Bzinica Nowa, Bąki,

     Kolejka 

      Bzinica Stara  ul. Karola Miarki 2          46-380  Dobrodzień

    Niepubliczna Szkoła Podstawowa  Bzinica Stara

    kulinarne - letnie smaki, sezonowa letnia kuchnia wspierająca 

    odporność

    Weronika

     Szumlak

    16.

    19.07.2023

    10:00

    Gmina Prudnik                                        ul. Kościuszki  3  48-200  Prudnik

    Ośrodek Pomocy

     Społecznej

    Ul. Traugutta  10 

    48-200 Prudnik

    dietetyczne - sezonowe warzywa, owoce i zioła drogą do zdrowia

     i długowieczności

    Weronika

     Szumlak

    17

    19.07.2023

    12:00

    Gmina Prudnik                                        ul. Kościuszki  3  48-200  Prudnik

    Ośrodek Pomocy

     Społecznej

    Ul. Traugutta  10 

    48-200 Prudnik

    kulinarne - letnie smaki, sezonowa letnia kuchnia wspierająca 

    odporność

    Weronika

     Szumlak

  • LISTA ORGANIZACJI

  • Monitoring OPL

    Przedłużenie terminu Programu

    WYTYCZNE IZ (MRiPS) z dnia 11 maja 2021 r.

    WYTYCZNE POPŻ 2021 WRAZ ZE ZMIANIAMI

    ZMIANA WYTYCZNYCH 11.08.2022

    DEKLARACJA UCZESTNICTWA



    DECYZJA OPR

    RAPORT Z WERYFIKACJI OPL

    KRYTERIUM DOCHODOWE

    LISTA ORGANIZACJI

    MONITORING W OPL

    SKIEROWANIE DO OTRZYMANIA POMOCY ŻYWNOŚCIOWEJ J.UKRAIŃSKI

    OŚWIADCZENIE OSOBY UBIEGAJĄCEJ SIĘ O POMOC J.UKRAIŃSKI

    OŚWIADCZENIE OSOBY BEZDOMNEJ UBIEGAJĄCEJ SIĘ O POMOC J.UKRAIŃSKI

    ZAKWALIFIKOWANIE OSÓB NA LISTACH J.UKRAIŃSKI

    ZAKWALIFIKOWANIE OSÓB NA LISTACH

    EWIDENCJA WYDANYCH ARTYKUŁÓW PACZKI

    EWIDENCJA WYDANYCH ARTYKUŁÓW POSIŁKI

    LISTA OSÓB KORZYSTAJĄCYCH Z POSIŁKÓW

    EWIDENCJA PRZYJĘĆ I WYDAŃ ARTYKUŁÓW W MIESIĄCU

    SKIEROWANIE KWALIFIKOWANIE STANDARDOWE

    SKIEROWANIE KWALIFIKOWANIE ZDALNE

    OŚWIADCZENIE OSOBY BEZDOMNEJ

    OŚWIADCZENIE OSOBY BEZDOMNEJ W PLACÓWKACH

    KWALIFIKOWANIE OSÓB NA LISTACH STANDARDOWE

    KWALIFIKOWANIE OSÓB NA LISTACH ZDALNE

    INFORMACJA O REALIZACJI DZIAŁAŃ TOWARZYSZĄCYCH

    WYKAZ MAGAZYNÓW

    ZAPOTRZEBOWANIE NA ARTYKUŁY

    ZGŁOSZENIE LUB ZMIANA MAGAZYNU

    ZESTAWIENIE WSKAŹNIKÓW DO SPRAWOZDANIA

    POSTĘPOWANIE W CZASIE ZAGROŻENIA EPIDEMIOLOGICZNEGO

    SKIEROWANIE KWALIFIKOWANIE ZDALNE

    KWALIFIKOWANIE OSÓB BEZDOMNYCH

    KWALIFIKOWANIE OSÓB BEZDOMNYCH W PLACÓWKACH

    KWALIFIKOWANIE OSÓB NA LISTACH STANDARDOWE

    KWALIFIKOWANIE OSÓB NA LISTACH ZDALNE

    WYTYCZNE IZ (MRiPS) z dnia 11 maja 2021 r.WYTYCZNE

  •  

    infografka

Facebook