zasponsoruj

  15  16  17    191460x616

9  10  11  

12    13  14  1460x616

8  1  2  

3  4  5  

6  7  8

1460x616

1460x616

6   1   2

3   4   56

 

 

Zapraszamy do fotorelacji z pierwszych poczynań na budowie.

1460x616

IMG 5686

IMG 5686

IMG 56922

Rozpoczęliśmy budowę magazynu. W dniu dzisiejszym rozpoczęły się pierwsze prace budowlane związanie z budową magazynu. 

1

2

3

1460x616

 

Otrzymaliśmy pozwolenie na budowę! Już niebawem powstanie nasz nowy magazyn. 

pozwolenie

1460x616

Prosimy o zapoznanie się z zasadami postępowania w okresie zagrożenia epidemiologicznego związanego z COVID-19 w ramach realizacji POPŻ Podprogram 2020.

 

ZASADY POSTĘPOWANIA

Rozpoczęliśmy prace projektowe nad nowym magazynem. Planowany termin zakończenia inwestycji to I kw 2022 r. 

projektowanie 2 1460x616

W dniu 18.03.2021 podpisaliśmy umowę z Narodowym Funduszem Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. Otrzymaliśmy dotację na przedsięwzięcie pn. "Budowa hali magazynowej z zapleczem biurowo-socjalnym, infrastrukturą". Całkowita kwota finansowania wynosi 2 442 331 zł.

1460x616 

Wczoraj podpisaliśmy umowę z firmą Altus Sp. z o.o. Sp. K., która będzie wykonawcą naszego nowego przedsięwzięcia. Przedmiotem podpisanej umowy jest "Budowa hali magazynowej wraz z zapleczem socjalnym". Również w tym tygodniu podpisaliśmy umowę z Narodowym Funduszem Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej, która sfinansuje powyższy projekt. 

Zapraszamy do zapoznania się z krótką fotorelacją z tego dnia. 

Szanowni Państwo,

w załączeniu publikujemy wyniki naboru na budowę magazynu.

 

 

PROTOKÓŁ NABORU

Poniżej prezentujemyPaństwu wyniki  naboru ofert  na trenerów Działań Towarzyszących POPŻ Podprogram 2020.

 

WYNIKI NABORU

kartka

 

Pomyślności i Do Siego Roku życzy załoga Banku Żywności w Opolu.

Zapraszamy do udziału w zapytaniu ofertowym na realizację zadania inwestycyjnego p.n.: „Budowa hali magazynowej Banku Żywności w Opolu wraz z zapleczem biurowo-socjalnym, infrastrukturą” w systemie „zaprojektuj + wybuduj”. Szczegóły zadania znajdują się w załączeniu.

SIWZ

OŚWIADCZENIE -DOPUSZCZENIE DO PRZETARGU

NABÓR OFERT NA TRENERÓW DZIAŁAŃ TOWARZYSZĄCYCH W RAMACH POPŻ 2014-2020 PODPROGRAM 2020    BZO logo
 
Bank Żywności w Opolu ogłasza nabór ofert na trenerów działań towarzyszących w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym w ramach środków w Podprogramie 2020 mających na celu wzmocnienie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego.

W ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020  w Podprogramie 2020, Bank Żywności w Opolu z siedzibą w Luboszycach ul. Czarnowąska 5a, poszukuje trenerów do przeprowadzenia następujących działań:

- warsztaty kulinarne dla różnych grup wiekowych z udziałem ekspertów kulinarnych, kuchmistrzów, dietetyków, pokazujące różne możliwości przygotowania potraw i wykorzystania dostępnych artykułów spożywczych. Celem warsztatów będzie nauka prawidłowego sposobu odżywiania się, zgodnego z potrzebami organizmu oraz trwałe ukształtowanie nawyków żywieniowych gwarantujących właściwy rozwój człowieka. Czas trwania ok 2 h.

warsztaty dietetyczne i dotyczące zdrowego żywienia. Celem warsztatów będzie przekazanie beneficjentom wiedzy na temat racjonalnego odżywiania, ekologicznego i zdrowego stylu życia. Czas trwania ok 2 h.

Oferta obejmuje: Przeprowadzenie warsztatów w miejscu wskazanym przez organizatora. Miejscem tym są siedziby organizacji partnerskich o zasięgu lokalnym województwa opolskiego.

Cena i zdobyte doświadczenie jest podstawowym kryterium oceny ofert.

Osoby / Firmy zobowiązane są spełnienia wymogów zawartych w wytycznych do Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 w Podprogramie 2020, oraz wytycznych dla trenerów Banku Żywności w Opolu. Wybrane osoby zostaną zatrudnione jako trenerzy na podstawie umów cywilno – prawnych lub w oparciu o prowadzoną działalność gospodarczą.

Działania towarzyszące (szkolenia) zostaną przeprowadzone w poszczególnych miejscowościach województwa opolskiego, w których realizowany jest Podprogram 2020.

Przy składaniu oferty należy podać :

  • CV zawierające klauzulę "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celu rekrutacji zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)".
  • Wycenę pojedynczego szkolenia.
  • Dane kontaktowe Firmy jeśli dotyczy ( adres e –mail, telefon).

Ofertę należy złożyć do dnia 23.12.2020r.  pocztą elektroniczną na adres : Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Jak co roku zapraszamy Państwa do aktywnego udziału w ŚWIĄTECZNEJ ZBIÓRCE ŻYWNOŚCI, która w tym roku jest pod hasłem: "Święta godne, a nie głodne".  Listę sklepów biorących udział w Zbiórce znajdziecie Państwo w załączniku. 

 

Uratujmy święta

Prezentujemy Państwu nasz samochód dostawczy w nowej odsłonie.

 

nfosigw

Szanowni Państwo,

pragniemy przekazać kilka informacji w związku z epidemią Coronawirusa.

W trosce o nasze i Państwa zdrowie od 16.03.2020 wszystkie warsztaty organizowane w ramach POPŻ zostaną odwołane. O nowych terminach poinformujemy Państwa w odpowiednim czasie. 

W związku z podaniem sprzecznych informacji dotyczących dystrybucji żywności przez Banki Żywności, prosimy o zapoznanie się z pismem od Instytucji Zarządzającej. Pismo określa zakres działań zaradczych w związku z zagrożeniem epidemiologicznym.  

 

Pismo

 

W 2019 roku ubiegaliśmy się o dofinansowanie z Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej o dotację na zakup wózka widłowego. Za otrzymane środki kupiliśmy wózek elektryczny. Poniżej prezentujemy nasz nowy nabytek.

nfosigw

Zapraszamy do wysłuchania audycji z Prezesem Banku Żywności w Opolu, P. Janem Burniak.

http://doxa.fm/audycja/jan-burniak/

Facebook